mindfulnesspsycholoog rustig landschap

Mindfulness – de stand van de wetenschap

Gratis lezing voor zorgprofessionals

Er valt veel te lezen over mindfulness. In de media is mindfulness uitgegroeid tot een hype. Door de overvloed aan informatie ontstaat paradoxaal ook juist onduidelijkheid: Is mindfulness een therapie? Een ontspanningstechniek? Een vorm van wellness?

Roeland Schaddelee, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en gecertificeerd mindfulnesstrainer, helpt u tijdens deze lezing de zin van de onzin over mindfulness te onderscheiden.

Onderwerpen
 • De essentie van mindfulness: wat is mindfulness wel, wat is mindfulness niet.
 • De geschiedenis van mindfulness.
 • De plaats van mindfulness in de ontwikkeling van de moderne psychologie.
 • Mindfulness en de multidisciplinaire richtlijnen.
 • Wetenschappelijke onderzoeksresultaten.

 • Na de lezing
  • Bent u bekend met de essentie en werking van mindfulness en kunt u deze beter uitleggen naar uw cliënten toe.
  • Kunt u gerichter inschatten voor welke van uw cliënten mindfulness van waarde kan zijn en kunt u gerichter verwijzen.

  • De lezing wordt geïllustreerd door zorgvuldig geselecteerde videofragmenten waarin zowel deelnemers van de mindfulnesstraining als ook wetenschappers aan het woord komen. Diverse onderzoeksresultaten worden in detail doorgenomen. Door de kleine groep waarin de lezing wordt aangeboden is er na afloop van het programma ruim gelegenheid tot uitwisseling en vragen.

   Wanneer
   Donderdagavond 15 juni om 20:00 uur (tot circa 21:30 uur).

   Waar
   Praktijkruimte van Psychologiepraktijk Denken en Zijn; Claudiagaarde 20 te Bussum

   Voor wie
   Alle zorgprofessionals zijn welkom: huisartsen, bedrijfsartsen, praktijkondersteuners GGZ, psychologen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten, haptotherapeuten, maatschappelijk werkers, coaches, ….

   Kosten en aanmelding
   Deelname aan de lezing is kosteloos en vrijblijvend. Wel is het noodzakelijk u vooraf aan te melden, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Aanmelden kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar info@mindfulnesspsycholoog.nl met uw naam en functie en de naam en functie van eventuele collega’s die met u meekomen.

   Naast deze lezing waarin de achtergronden en wetenschappelijke bevindingen centraal staan, organiseer ik binnenkort ook een workshop voor zorgprofessionals waarin u de mindfulnessoefeningen zelf kunt ervaren.

   Deze informatie downloaden als PDF