Mindfulness in het Gooi

Individuele gesprekken/ individuele mindfulness training

De informatie hieronder gaat over individuele mindfulnesstraining. U kunt bij mij ook terecht voor individuele therapie op basis van andere methoden. Klik hier om naar de speciale site over individuele therapie te gaan.

Individueel of in een groep?
In de meeste gevallen is aan te raden om een mindfulness training in een groep te doen. De groep kan een steun zijn bij het intensieve karakter van het traject en u kunt van de ervaringen van anderen leren. De sessies zijn langer waardoor de behandelde stof beter tot zijn recht komt. Er zijn echter ook voordelen aan een individueel traject. Het is flexibeler. U kunt er mee starten en stoppen wanneer u wilt. U heeft de keuze om een keer een week over te slaan als het niet uitkomt in uw agenda. Er is meer ruimte om van het programma af te wijken indien nodig en persoonlijke problemen te bespreken. Soms adviseer ik een individueel traject als ik verwacht dat iemand zich niet op zijn gemak zou voelen in een groep of als de aard van de problematiek beter past bij een individueel traject.

Individuele mindfulnesstraining
Een individuele mindfulness training bestaat uit negen sessies van 45 minuten. Het eerste sessie is een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om kennis te maken en om je goed te kunnen adviseren of individuele mindfulness training inderdaad aansluit bij je verwachtingen en eventuele psychische klachten. In de volgende acht sessies behandelen we steeds de stof van één groepssessie. Je krijgt dezelfde klapper met informatie die groepsdeelnemers ontvangen en je krijgt CD om thuis te oefenen. Het originele programma van de training en het ontwikkelen van mindfulness staan centraal. Anders dan in de groepssessies die 2,5 uur duren hebben we geen tijd om langere oefeningen in de sessie. We doen elke sessie een korte oefening of een fragment van vijf of tien minuten uit een langere oefening. We gebruiken de tijd in de sessie vooral voor uitleg van theorie en het bespreken van je persoonlijke ervaringen met de oefeningen die je thuis hebt gedaan.

Kosten
De kosten van een individueel mindfulnesstraject zijn gelijk aan de kosten van negen individuele consulten, dat wil zeggen negen maal 95 euro is totaal 855 euro. U hoeft zich niet op het gehele traject vast te leggen. U betaalt alleen de consulten die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Vergoeding uit het basispakket is alleen mogelijk als er sprake is van een recidiverende (zich herhalende) depressie. Vaak is er een gedeeltelijke vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket. Voor meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden zie mijn site over individuele gesprekken.

U kunt de individuele training evt nog aanvullen met deelname aan een stiltedag. Aanmelden of informatie vragen kan door te klikken op contact.