Mindfulness – de trainer

Roeland Schaddelee:
In 1997 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Aanvullende vakken volgde ik aan Regents college, School for Psychotherapy and Counselling te Londen en aan de UvA te Amsterdam. Na mijn universitaire studie heb ik in Utrecht de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd en sinds 2003 ben ik als zodanig geregistreerd. Door gedurende zeventien jaar in grote instellingen voor GGZ zorg te werken (Rivierduinen, Meerkanten, Symfora-groep) heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van de meest voortkomende psychische problemen, in het bijzonder met depressie, angst, persoonlijkheidsproblematiek en levensvragen. Daarnaast heb ik ook gewerkt voor twee instellingen die zich specifiek richten op de behandeling van mensen die vastgelopen zijn in de werksituatie.

Door de jaren heen heb ik mij verder gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie in het algemeen en de aandachtsgerichte cognitieve gedragstherapie (Mindfulness) in het bijzonder. Sinds 2006 heb ik Mindfulness trainingen begeleid binnen diverse GGZ-instellingen en in eigen praktijk. Mijn inspiratie put ik niet alleen uit professionele kennis en training, maar ook uit persoonlijke ervaring. Sinds 1987 heb ik intensief diverse vormen van meditatie beoefend, waaronder Zen en Vipassana.

Bij het Instituut voor Mindfulness (het oudste opleidingsinstituut voor Mindfulness in Nederland) volgde ik de anderhalf jaar durende opleiding tot Mindfulnesstrainer. Regelmatig verdiep ik mijn eigen kennis en ervaring door nascholing en eigen beoefening. Door nadere opleiding en ervaring heb ik mij ook gekwalificeerd als compassietrainer (MCBL) en supervisor voor compassietrainers.

In 2012 ben ik mijn werk voor GGZ instellingen gaan combineren met een eigen praktijk. Sinds oktober 2018 richt ik mij volledig op de eigen praktijk. In mijn eigen praktijk zie ik ook mensen voor individuele therapie.

Roeland Schaddelee Registraties