Compassietraining (MBCL) – Video’s

Interview met de grondleggers van MBCL
In deze radio uitzending over compassietraining geven de grondleggers Frits Koster en Erik van den Brink nadere uitleg over de training. Je kunt de uitzending beluisteren door op de link te klikken en vervolgens het fragment ‘van Mindfulness naar Heartfulness’ aan te klikken.

Kirstin Neff over compassie
Kristin Neff is een Associate Professor in Human Development aan de University of Texas at Austin, die veel onderzoek heeft gedaan naar de werking van compassie. In onderstaande video legt zij in drie minuten uit wat compassie inhoudt:Paul Gilbert over compassie
Paul Gilbert is een klinisch psycholoog met meer dan dertig jaar ervaring. Hij is tevens professor in de klinische psychologie aan de universiteit van Derby (Engeland). Zijn werk staat aan de wieg van ‘compassion focussed therapy’ en is een van de inspiratiebronnen waarop de MBCL training is gebouwd. Onderstaande video duurt 49 minuten en is geschikt voor mensen die wat diepgaander de achtergronden van compassietraining willen begrijpen.Verder lezen over compassietraining:
Wat is compassie?
Inhoud van de training
Voor wie?
Zelfcompassie en zelfwaardering
Video’s over compassie
Links en meditaties

De eerst volgende training start:
28 september 2018 (Klik op de datum voor nadere praktische informatie)